Skip to main content

Transportband

Transportband är en oumbärlig komponent inom industrier och logistik, som effektiviserar materialhantering och varuflöde på ett pålitligt sätt. De består av en rörlig yta, vanligtvis tillverkad av gummi eller plast och används för att förflytta objekt från punkt a till punkt b.

Välfungerande transportbandssystem bidrar till effektiv materialhantering, ökad produktionshastighet och minskande produktionskostnader. I vårt sortiment finns högkvalitativa transportband för de flesta behov som motsvarar de hygien- och hållbarhetskrav som ställs inom industrin.

Vi är exklusiv distributör för Chiorino i Sverige, vilka är världsledande inom tillverkning av transportband. Det gör oss till en pålitlig leverantör med alla förutsättningar att möta dina behov.

Vi säkerställer både leverans och montage så att du kan känna dig trygg med att transportbandet kan användas på rätt sätt. Vi har ett stort lager som möjliggör snabba leveranser. Genom goda relationer med återförsäljare och samarbetspartners i hela landet kan vi säkerställa leverans och montage från norr till söder.

Vi levererar transportband till:

 • Livsmedels, och läkemedelsindustri

 • Material- och förpackningsindustri
 • Papper-, well- och kartongindustri
 • Logistik, postsortering och materialhantering
 • Trä- och sågverksindustri
 • Tryckeriindustri, stansning och skärning
 • Treadmill, motionsband, löpband

 • Flygplatser, bagageband
Wennerlunds transportband

Vilket transportband passar dig?

Valet av transportband beror på specifika behov och krav inom varje industri. Det är viktigt att noggrant överväga faktorer som material, kapacitet, hastighet och miljömässiga krav för att välja det mest lämpliga för varje situation.

Genom att kontakta oss kan vi guida dig rätt så att du får precis det transportband som passar bäst för ditt ändamål. Har du specifika önskemål eller krav? Hör av dig, så hjälper vi.

Våra transportband kan delas in i tre övergripande kategorier:

Livsmedels, och läkemedelsgodkända band

För livsmedelsindustrin kan vi leverera transportband som uppfyller alla krav som ställs i form av EU-certifiering samt, FDA, eller USDA-godkännande. Vi har även transportband som är godkända för vegantillverkning samt halalslakt. Är du i behov av ett band med specifika egenskaper för kemisk resistens? Berätta för oss vilken typ av kemikalier det handlar om så kan vi rekommendera vilket av våra transportband som klarar uppgiften.

Flambeständiga band

Flambeständiga band är specialtillverkade för att motstå brand och höga temperaturer. Vi har flambeständiga transportband som uppfyller kraven för ISO 340, vilket hjälper att förhindra eventuell brand från att sprida sig.

Antistatiska band

För industrier som bland annat behandlar kretskort är det av största vikt med antistatiska band som förhindrar gnistor. Friktionen på banden kan anpassas utifrån hur de är belagda – silikon ger hög friktion men gör samtidigt bandet helt slätt, medan polyuretan ger mycket lägre friktion. Vi erbjuder transportband med olika beläggningar så att du får precis den friktion (eller brist på friktion) som du önskar.

Så tar du hand om transportband

För att säkerställa att dina transportband fungerar smidigt och inte orsakar onödiga avbrott är regelbundet underhåll avgörande. Här är några viktiga åtgärder du kan vidta:

 • Inspektion och smörjning:

  Regelbunden inspektion och smörjning av transportbandens rörliga delar är grundläggande för att undvika slitage och förlänga livslängden.

 • Spårningsjustering/instyrning:

  Se till att transportbandet är korrekt inställt och i linje för att förhindra att det avviker från dess bana.

 • Rengöring:

  Håll transportbandet rent från smuts och skräp som kan störa dess funktion.

Vi på Wennerlunds erbjuder service och underhåll av transportband. Får du oplanerade stopp i produktionen når du våra servicetekniker dygnet runt.