Skip to main content

Rundremmar

Rundremmar är flexibla och cylindriska band som vanligtvis används för att överföra kraft eller rörelse mellan olika komponenter i maskiner och utrustning. Deras runda form gör dem idealiska för att överföra kraft och rörelse i olika riktningar.

När de är i kontakt med trissor eller rullar skapar de friktion som gör att de kan överföra kraft och rörelse från en plats till en annan. Detta gör det möjligt att driva maskiner och mekanismer genom att koppla ihop olika komponenter. De används inom industrin som drivkällor eller transportband och tillverkas i olika hårdheter och färger.

Vanligtvis används rundremmar för slavdrift av rullbanor där rundremmarna går över flera rullar, men där endast en av rullarna drivs av en motor.

Har du frågor om vilken typ av rundrem som passar din applikation? Hör av dig till oss, så hjälper vi dig.

Kuggremmar, kilremmar, rundremmar

Fördelar med rundremmar

Det finns flera fördelar och användningsområden för rundremmar:

  • Liten kontaktyta:

    På samma sätt som för kuggremmar passar rundremmar bra att användas som transportband i verksamheter där det är önskvärt att så liten yta som möjligt kommer i kontakt med det som transporteras. Rundremmar är vanligt förekommande inom livsmedelsindustrin av den anledningen.

  • Stötdämpning:

    Rundremmar kan absorbera stötar och vibrationer, vilket är fördelaktigt i applikationer där jämna rörelser är viktiga.

  • Motståndskraftiga:

    Rundremmar och kilrep/kilrem i polyuretan har mycket god draghållfasthet, flexibilitet och elasticitet. Motståndskraften mot förslitning är dessutom mycket hög. Likaså mot oljor, drivmedel och hydrauloljor.

Vårt sortiment

Våra rundremmar går att använda för flera typer av ändamål. Vi kan erbjuda olika grad av hårdhet, alltifrån 77° shore upp till 100° shore, där flera av våra rundremmar har standardhårdheten 88° shore.

Den rekommenderade arbetstemperaturen ligger mellan -40 och +80 grader Celsius. Våra rundremmar går att få med ruggad eller slät yta. Vi erbjuder dessutom livsmedelsgodkända rundremmar som passar perfekt inom livsmedelsindustrin.

Vi hjälper dig att hitta vilken rundrem som passar bäst för ditt ändamål.