Skip to main content

Drivremmar

Drivremmar är en avgörande komponent när det kommer till att hålla maskiner i rörelse.

Den grundläggande funktionen för drivremmar är att de använder friktion för att överföra kraft. En drivrem består av en lång, flexibel och oftast rektangulär rem av gummi eller syntetiskt material. Remmen är sträckt över två eller flera trissor eller hjul, varav minst ett är kopplat till en kraftkälla.

När kraftkällan börjar rotera överförs kraften till den ena änden av remmen. Genom friktionen mellan remmen och trissan eller hjulet överförs kraften sedan till den andra änden av remmen och driver därmed maskinen eller det anslutna systemet.

Vi säljer drivremmar från både Chiorino och Esband. Vi har både standarddrivremmar och skarvfria som klarar höga varvtal och ger en jämn och friktionsfri gång.

Fördelar med drivremmar

Drivremmar är viktiga av flera skäl:

 • Effektivitet:

  Genom att överföra kraft från en källa till flera olika komponenter kan maskiner arbeta effektivt och göra flera uppgifter samtidigt.

 • Hållbarhet:

  Drivremmar är gjorda av material som är utformade för att tåla hög belastning och slitage. Detta gör dem långlivade och kostnadseffektiva.

 • Minskad vibration:

  Drivremmar minskar vibrationer och buller i maskiner, vilket skapar en säkrare och bekvämare arbetsmiljö.

Vi levererar transportband till:

 • Livsmedels, och läkemedelsindustri

 • Material- och förpackningsindustri
 • Papper-, well- och kartongindustri
 • Logistik, postsortering och materialhantering
 • Trä- och sågverksindustri
 • Tryckeriindustri, stansning och skärning
 • Treadmill, motionsband, löpband

 • Flygplatser, bagageband

Vårt sortiment

Vi erbjuder ett komplett program av drivremmar för alla tänkbara applikationer, alltifrån små fläktar till stora vattenturbiner. Är du osäker på vilken drivrem som passar bäst i din applikation? Hör av dig till oss, så hjälper vi dig.

Här kan du läsa mer om vilka typer av drivremmar vi erbjuder.

Z1-Z12

Högeffektiva, antistatiska remmar anpassade för medel och tung drift med höga effektuttag och hög slithållfasthet. Fett- och oljebeständiga. Rekommenderas till pumpar, fläktar, turbiner, marmorsågar etc.

T-E 10/20 och T-E 30/30

Termoplastiska, antistatiska drivremmar med kärna av polyester och beläggning av syntetgummi. Speciellt utvecklade för tangentialdrift inom textilindustrin, drift av rullbanor eller som kraftöverföringsband med optimalt grepp. Egenskaper: Rätlinjig och tyst drift, energibesparande, motståndskraftiga mot olja, damm och värme. Byggs och vulkas på plats med ”fast joint”-teknik.

DG-E 10/30 och DG-E 10/40

Termoplastiska, antistatiska drivremmar med kärna av polyester och beläggning av syntetgummi. Passar exempelvis limvikningsmaskiner, både för korrugerad och slät kartong. Mycket god livslängd och sidostabilitet tack vare starka vävar. Vulkas med ”fast joint”-teknik för att minimera stillestånd.


DG-serien

Antistatiska remmar med dubbelsidig gummibeläggning som innehåller elastomer, vilket ger kontinuerligt hög friktion. Används till limvikningsmaskiner, posthanteringsmaskiner, inom grafisk industri och rullbanor.

10 LT-90 LT

Remmar med kromläder på drivsidan. Härdigare än syntetiska remmar och rekommenderas till drift som i vissa fall överbelastas. Kromlädret tillåter tillfällig slirning utan att brännas. Passar till koniska drivningar, olika typer av krossar, pappersbruk etc. Lämpliga för korsdrift.

10 LL-90 LL

Remmar med kromläderbeläggning på båda sidor. I övrigt samma egenskaper som hos LT-serien. Lämpade för flerremsdrift och korsdrift.