Skip to main content

Drivremmar

Vi erbjuder ett komplett program av drivremmar för alla tänkbara applikationer.


Z1-Z12

Högeffektiva, antistatiska remmar anpassade för medel och tung drift med höga effektuttag och hög slithållfasthet. Fett- och oljebeständiga. Rekommenderas till pumpar, fläktar, turbiner, marmorsågar etc.

T-E 10/20 och T-E 30/30

Termoplastiska, antistatiska drivremmar med kärna av polyester och beläggning av syntetgummi. Speciellt utvecklade för tangentialdrift inom textilindustrin, drift av rullbanor eller som kraftöverföringsband med optimalt grepp. Egenskaper: Rätlinjig och tyst drift, energibesparande, motståndskraftiga mot olja, damm och värme. Byggs och vulkas på plats med ”fast joint”-teknik.

DG-E 10/30 och DG-E 10/40

Termoplastiska, antistatiska drivremmar med kärna av polyester och beläggning av syntetgummi. Passar exempelvis limvikningsmaskiner, både för korrugerad och slät kartong. Mycket god livslängd och sidostabilitet tack vare starka vävar. Vulkas med ”fast joint”-teknik för att minimera stillestånd.


DG-serien

Antistatiska remmar med dubbelsidig gummibeläggning som innehåller elastomer, vilket ger kontinuerligt hög friktion. Används till limvikningsmaskiner, posthanteringsmaskiner, inom grafisk industri och rullbanor.

10 LT-90 LT

Remmar med kromläder på drivsidan. Härdigare än syntetiska remmar och rekommenderas till drift som i vissa fall överbelastas. Kromlädret tillåter tillfällig slirning utan att brännas. Passar till koniska drivningar, olika typer av krossar, pappersbruk etc. Lämpliga för korsdrift.

10 LL-90 LL

Remmar med kromläderbeläggning på båda sidor. I övrigt samma egenskaper som hos LT-serien. Lämpade för flerremsdrift och korsdrift.