Skip to main content

Kuggremmar

Kuggremmar är remmar med kuggar på insidan. Dessa kuggar passar perfekt in i motsvarande spår på en räls eller en annan roterande komponent. Kuggremmens design möjliggör överföring av kraft och rörelse från en axel till en annan på ett mycket effektivt sätt med hög precision.

Vi arbetar med de ledande tillverkarna och kommer ofta med förslag till förbättringar på produkterna för att tillgodose våra kunders högt ställda krav. Med utgångspunkt från den information du ger oss, utformar vi en lösning som exakt uppfyller dina krav.

Vi säljer kuggremmar som främst används som transportband och linjärdrift. Har du frågor om vilken typ av kuggrem som passar bäst för din applikation? Hör av dig till oss, så hjälper vi dig.

Kuggremmar, kilremmar, rundremmar
TK10 PU kuggrem

Fördelar med kuggremmar

Kuggremmen har i allt större utsträckning ersatt den traditionella kedjor eller transportband och går att använda i flera typer av applikationer och med flera olika funktioner. De gör det möjligt för maskiner och apparater att fungera smidigt och pålitligt. Oavsett om det är inom fordonsindustrin, maskinindustrin eller hushållsapparater, spelar kuggremmar en viktig roll i att effektivisera processer.

Här är några av fördelarna med kuggremmar:

 • Hög precision:

  Till skillnad från transportband ger kuggremmar väldigt lite slirning och betydligt högre precision. Det ger dig mycket god kontroll över transporten och möjliggör små och exakta rörelser utan risk för fördröjning.

 • Liten kontaktyta:

  Kuggremmar kan med fördelar användas som transportband i industrier där det är önskvärt att så liten yta som möjligt kommer i kontakt med det som transporteras. Tack vare den höga precisionen kan flera kuggremmar placeras bredvid varandra och starta och stanna exakt samtidigt.

 • Underhållsfria:

  Kuggremmar kräver minimalt underhåll vilket minskar driftskostnaderna och förlänger komponenternas livslängd.

 • Tyst drift:

  Kuggremmar är kända för sin tysta drift. Detta är särskilt viktigt inom industrier och i apparater där buller kan vara störande eftersom de minskar vibrationer och ljudnivåer.

Vårt sortiment

Vi på Wennerlunds har som målsättning att ge våra kunder fungerande lösningar med högsta kvalitet.

Vi erbjuder kuggremmar som är förstärkta med kevlar eller stålkord för att ge bättre drift och högre hållbarhet. Det är också möjligt att få beläggningar på remmarna som ger hög eller låg friktion beroende på ditt behov.

Vi har egen utrustning för skarvning av kuggremmar vilket ger möjlighet att tillverka med korta ledtider.